ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ










TAXI CLUB  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

Καλέστε στο +30 2897022098 &  801 300 34 36



Ο Νομός Χανίων είναι ο δυτικότερος της Κρήτης. Έχει χαρακτηριστεί ως ο τόπος των φαραγγιών, αφού σε ολόκληρο το νομό βρίσκονται περισσότερα από 60 φαράγγια, μικρά και μεγάλα, ασύγκριτα σε ομορφιά. Έχει να επιδείξει μοναδικά φυσικά αξιοθέατα από σπήλαια και βουνά με πυκνή βλάστηση, αλλά και τοπία άγρια, μέχρι τις ονειρεμένες παραλίες που άλλες βρέχονται από το Κρητικό Πέλαγος κι άλλες από το Λιβυκό.
 
Ο Νομός Χανίων θεωρείται η πιο πράσινη περιοχή στην Κρήτη, καθώς η οροσειρά Λευκά Ορη είναι υπεύθυνη για τις αυξημένες βροχοπτώσεις σε σχέση με το υπόλοιπο νησί.

Το βενετσιάνικο λιμάνι με το φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη, που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η Παλιά Πόλη είναι ένα πραγματικό στολίδι και διαθέτει πολλά καταστήματα, καφετέριες και μεζεδοπωλεία, που συνδυάζονται άψογα με έναν ρομαντικό περίπατο τις απογευματινές ώρες του καλοκαιριού.

Εκτός από την εκπληκτική πόλη των Χανίων, ο ομώνυμος νομός μπορεί να περηφανεύεται και για άλλες περιοχές όπως την επαρχία Αποκορώνου, Κισσάμου και βέβαια των Σφακίων. Το ταξίδι στα παραδοσιακά χωριά του νομού είναι άκρως ενδιαφέρον και απολαυστικό.

Με μια ακτογραμμή μεγαλύτερη από 250 χλμ. αντιλαμβάνεστε το πόσες πολλές όμορφες παραλίες διαθέτει και αυτή η περιοχή της Κρήτης. Ανάμεσα στις παρθένες ακτές και τις κοσμοπολίτικες οργανωμένες πλαζ θα βρείτε σίγουρα κάποια για να απολαύσετε ό,τι αγαπάτε περισσότερο: τη χαλάρωση, το κολύμπι, τις καταδύσεις, τα θαλάσσια σπορ. 

Μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του νομού Χανίων είναι η παραλία της Νέας Χώρας, οι Άγιοι Απόστολοι, το Γεράνι, το Μάλεμε, ο Πλατανιάς και ο Κίσσσαμος στην περιοχή Καστέλλι, αλλά και το Μαράθι και ο Καλαθάς στο Ακρωτήρι. Στο δρόμο που ενώνει τα Χανιά με το Ρέθυμνο υπάρχουν οι Καλύβες, η Αλμυρίδα και η Γεωργιούπολη. Όσο για τη Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι και τον Μπάλο.. τι να πει κανείς; Είναι οι πιο διάσημες, οι πιο πολυφωτογραφημένες και αναμφισβήτητα παραδεισένιες!