ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


TAXI CLUB  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Καλέστε στο +30 2897022098 &  801 300 34 36

Ολόκληρος ο νομός Ρεθύμνου είναι γεμάτος ομορφιές που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη, Έλληνα ή ξένο. Η πατρίδα του Δία, του θεού της φιλοξενίας, συνδυάζει όλα αυτά που ψάχνει κάποιος όταν αναζητά έναν αυθεντικό τόπο για να περάσει τις διακοπές του. Με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, με πολυάριθμες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, με υπέροχα ενετικά μνημεία, με ατελείωτες παραλίες και με μια φύση που περιλαμβάνει σπήλαια, φαράγγια και μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας, ο νομός Ρεθύμνου αποτελεί μία άρτια και συνάμα εναλλακτική πρόταση  για εσάς που θέλετε να απολαύσετε πραγματικά αξέχαστες διακοπές. 
Ταξιδέψτε ανάμεσα στους απέραντους ελαιώνες του Ρεθύμνου από όπου βγαίνει το εκλεκτό κρητικό λάδι. Επίσης, κατά την περιήγησή σας στο νομό θα συναντήσετε και τους αμπελώνες από τους οποίους βγαίνει το περίφημο κρασί και η διάσημη τσικουδιά. Χαρακτηριστικό του νομού Ρεθύμνου είναι τα βουνά. Ο Ψηλορείτης, το διασημότερο και υψηλότερο βουνό της Κρήτης δεσπόζει στα ανατολικά του νομού. Το ύψος του φθάνει τα 2456μ. και ο όγκος του καταλαμβάνει το 1/5 της συνολικής έκτασης του νομού.
 
Η παλιά πόλη στο Ρέθυμνο είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες αναγεννησιακές πόλεις. Βρίσκεται στην καρδιά του σημερινού Ρεθύμνου και συνδυάζει την ανατολίτικη όψη της Τουρκοκρατίας με την Ενετική αρχιτεκτονική αναγεννησιακού χαρακτήρα.

Όσο για τις παραλίες του νομού Ρεθύμνου; Στη βόρεια ακτή θα κολυμπήσετε στο Γεροποταμό, την Επισκοπή, τις Πετρές, τον Πάνορμο και το Μπαλί, ενώ στη νότια ακτή θα βρείτε το Αμμούδι, τη Σούδα, τον Πλακιά, την Πρέβελη, την Τριόπετρα, τον Άγιο Παύλο, την Αγία Γαλήνη. Όποια κι αν επιλέξετε, είναι σίγουρο πως θα απολαύσετε τις όμορφες ακτές με τα καταγάλανα νερά. Τέλος, η παραλία Ρεθύμνου που καταλήγει από την πόλη και καταλήγει στη Σκαρλέτα, έχει έκταση 12 χλμ. και αποτελεί την ιδανική πρόταση για όσους δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από την πόλη. Είναι οργανωμένη και παρέχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Για όσους αγαπούν τις περιηγήσεις, υπάρχει η πρόταση της εξαιρετικής διαδρομής προς Ιεράπετρα. Ξεκινά από την πόλη του Ρεθύμνου, περνά από τους Αρμένους, το Σπήλι, την Τριόπετρα κοντά στο χωριό Ακούμια, τον Άγιο Παύλο, την Αγία Γαλήνη, το Τυμπάκι, την Αγία Τριάδα, τη Φαιστό, τη Γόρτυνα, τα Μάταλα, την Τρυπητή, τη Μονή Κούδουμα και την Αρβη για να καταλήξει στην Ιεράπετρα. Μέσα από αυτή τη διαδρομή ο επισκέπτης γνωρίζει μία μία τις ομορφιές της Κρητικής γης, περιλαμβανομένων γραφικών οικισμών, πηγών, βυζαντινών μνημείων, εντυπωσιακών παραλιών, εύφορων κάμπων, αρχαιολογικών σημείων και άλλων σημαντικών αξιοθέατων.